maandag 23 februari 2015

FOPPEN EN VERSTOPPEN

Verstopte speeltjes zoeken in de zandbak.Een klein en groot sleutelgat uitprikken. Wat kan er allemaal verstopt zitten achter een deur? Kijken we even door het sleutelgat.....?Tovertekenen en -kleuren.
Haha, we hebben de speeltjes allemaal gevonden. Wat zit er in het doosje verstopt? Even piepen.

 
In de huishoek kunnen we ons verstoppen in een grote doos.

Waar is Wally verstopt ? We zoeken met het blote oog, een verrekijker of een vergrootglas.

Elke dag verstop ik 3 keer vier kleine spulletjes wanneer de kleuters niet in klas zijn. Bij het einde van een activiteit in groepjes, mogen de kleuters de voorwerpjes zoeken. Ze hebben ze reeds elke dag gevonden. Bravo!!! 

Zoeken zoeken zoeken, in alle hoeken....
JA!!!! GEVONDEN!!!Naar aanleiding van het verhaal "Een sok vol schatten", mogen we een sok/kous meebrengen en enkele kleine schatten (spulletjes). We mogen eens vertellen wat er allemaal in verstopt zit. 
Luca werd 5 jaar maandag 23 februari. Proficiat kerel!!!!

Doosjes in doosjes verstopt.

En nog meer doosjes, waar zal dit eindigen????


Ra ra ra wat zat er in het kleinste doosje verstopt ? 

Wij hebben een sok/kous meegebracht en kleine spulletjes. We stoppen ze in onze sok. Wij hebben nu een sok vol schatten. Eén schat halen we eruit. We zullen die in klei inpakken. Wanneer de klei droog is zullen we volgende week onze schat opnieuw uit de klei halen.  
Lune tekent enkele figuurtjes en verstopt ze nadien onder blokjes. Vanmiddag mag er iemand kijken wat er onder de blokjes verstopt zit.

Gezelschapsspel : we krijgen allemaal een speelkaart met 9 figuren op.

Op een stapeltje liggen de kleine kaarten en ze worden omgedraaid. Als iedereen klaar is, wordt er één kaart omgedraaid. We kijken goed wat er op de kaart staat. Wat er niet op staat, moeten we op onze speelkaart ook verstoppen met de houten blokjes. Wie eerst klaar is en het juist heeft, mag de kaart houden. Wie op het einde het meeste kaarten heeft, is de winnaar. 
Een geheime brief : De kleuters komen om beurt een symbool uit een sok halen. Voor deze kleuter maken ze een mooie tekening. Ze mogen niet verklappen voor wie ze de tekening gemaakt hebben. We kleven de brief dicht. Wanneer alle brieven klaar zijn delen we ze uit. Binnen in de tekening staat er wel geschreven wie tekening gemaakt heeft.Lekker spannend toch!!!
 
Een geheim woordje in het oor fluisteren van je vriendje die op haar beurt het door zegt. Het laatste vriendje in de rij zegt het woord luidop. Is dit nog hetzelfde woord als in het begin ? 

Een geheimzinnige tekening : tekenen met witte wasco's op een wit blad. Nadien overschilderen met waterverf.

Stijn maakt een puzzel van 250 stukken. Hij verdient dan ook een puzzelbeker!!!Bravo!!!!spel : geheime letterkoekjes. Er liggen 5 koekjes op de tafel. Eén kleuter gaat even weg. In de kring duiden wij 1 letterkoekje aan. Het vriendje die terugkeert probeert het juiste letterkoekje aan te duiden. Heeft hij/zij het juist dan mag het koekje opgegeten worden. Dit is echt een geluksspel.


  
Iedewiedewoetsie, mijn ogen zijn foetsie,

Iedewiedeleer, daar zijn ze weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten